3 måter du kan tjene 10K ekstra på i løpet av en måned

Du tenker kanskje på hvilke muligheter du har, for å tjene ekstra penger i din bedrift these days.

Det kan være godt å ha en backup plan, eller rett og slett bygge opp en bedrift hjemmefra. 10.000,- kan så klart dupliseres så mange ganger du selv ønsker!

Her skal jeg gi deg 3 eksempler til hvordan du kan tjene 10k ekstra i businessen din i løpet av en måned. 

Men aller først vil jeg anbefale deg å se på: Hvilke kunnskap sitter du med, og hvem kan du hjelpe som trenger nettopp denne kunnskapen?

De 3 metodene du skal få høre om er såklart onlinekurs, medlemsportal eller 1:1 coaching/veiledning. 


* Onlinekurs:  
Ved å drive et onlinekurs kan du basert på din kunnskap lage moduler som tar kunden din fra A til B. Kanskje du ønsker å starte et matlaginskurs online, eller kanskje du ønsker å vise andre hvordan de gjør noe fysisk eller psykisk.  Online kurs er spesielt bra når det er skikkelig tilrettelagt en kunde, din drømmekunde. Kursdeltakerne føler han eller hun lærer noe nytt som dem kan ta med seg videre i hverdagen sin, eller i bedriften sin. Fordelen med onlinekurs er at det koster gjerne alt fra 500 til 15.000 eller mer. Det er med andre ord et lett regnestykke på hvor mange kunder du må ha i måneden for å nå 10K. Koster kurset ditt 2500,- kr, trenger du bare 4 kunder i måneden. 

 

* 1:1 veiledningstimer i pakker: 
Det er ikke sikkert du skal drive onlinekurs. Det kan hende du trenger å ha den 1:1 kontakten med kundene dine for at de skal få reelle resultater. Ikke nødvendigvis bare derfor, men også gjerne fordi du syntes det er kjekkest å jobbe på den måten. 
Man kan fort bli forvillet i Onlinebransjen, sammenligne seg med andre suksessfulle entreprenører. But listen darling.. De er ikke som deg. Du er unik. Og du kan tjene like mye i året på 1:1 coaching som med et onlinekurs. Hvorfor? Jo, fordi du kan selge pakkeløsninger. Og du kan selv velge hvor mange timer du legger ned, du kan selv velge hvor mye én time skal koste. En coaching pakke på 5000,- kr er ikke uvanlig! 

Husk; hvis kunden din får resultater. De resultatene han eller hun ønsker seg fra deg, så gjør det ingen verdens ting å skru opp prisene. De betaler for å få resultater. 

 

* Medlemskap:
Jeg elsker medlemskap. Jeg har drevet onlinekurs og 1:1 coaching timer, men jeg har endt opp med medlemskap og jeg digger det. Et medlemskap er spesielt bra om du har disse 4 faktorene med i portalen: 
1. Et community 
2. Undervisning som tar kunden din fra A til B
3. God oppfølging 
4. Regelmessig påfyll av good shit! 
I tillegg til andre ting som er viktig, men som jeg ikke skal ta opp i dette innlegget. Poenget med medlemsportal er at det er en stabil inntekt. Kundene betaler hver måned, eller hvert år, alt ettersom. Det finnes muligheter her, på samme måte som ved et onlinekurs hvor man kanskje kan dele opp beløpet. 

Anyways, medlemsportal er genialt fordi det er en lavpris investering, og derfor lettere for kundene dine å ta en avgjørelse. Når det er sagt kan et medlemskap koste alt fra 99 kr til 999,-
Dette avhenger av hvem du når ut til; privatpersoner eller bedrifter? 
Hvis du vil lage en medlemsportal til privatpersoner ligger gjennomsnitt på 99-350,- Om det er til bedrifter ligger medlemsportaler på 299-999,- eller mer. 

 

Så nå kommer spørsmålet; hvordan kan du bygge en inntekt på noe du ikke har skapt enda? 

Svaret er egentlig ganske enkelt:

Når du vet hva du skal levere, og hvordan, kan du forhåndselge produktet ditt. Det vil si; Du lanserer det før det er klart. Mulig du har hørt det før og tenker..."Ja, men er ikke det veldig risky da? Tenk om det ikke er noe bra?" 

Jeg er opptatt av at man må tro på seg selv og tro på produktene sine uansett hvordan og når man selger det. Hvis du har en god idé - kast deg ut i det. Du lærer underveis, og det er så viktig å huske på. 

Når du forhånds lanserer produktet ditt, kan du også kjøre en intropris til de første deltakerne.  

Da er det egentlig veldig enkelt: 
Vil du
A. Lage et produkt og finpusse det i ny og ne, kanskje selge det 4-6 ganger i året? 

B. Følge opp kunder 1:1 - i pakkeløsninger, selge 4 ganger i året?

eller

C. Drive en medlemsportal med felles coaching og jevnlig oppdatering, ha månedlige salg, men kanskje bare lansere det 2 ganger i året (evt tilgjengelig 24/7?

Sett deg opp på ventelisten til Millennials Masterclass for å få informasjon om neste gang dørene åpnes. Det er i MM du vil lære mer om hvordan drive online, og skape slike 10K måneder. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.