4 metoder å få mer salg på via IG stories

Jeg elsker stories! Vil du bli flinkere på stories? 
Kanskje du vil lære deg å konvertere følgere fra stories, kanskje til og med få flere kunder via stories - UTEN å være salesy?

Damn girl, da har du kommet til rett blogginnlegg. 

Instagram er altså så genialt, og nå kan man faktisk bruke både feed, direktesendinger, reels, stories, igtv og det er så mange ting man kan gjøre. 

Idag derimot skal det handle om IG stories - and that's all! 

Så.. Kan du kjenne deg igjen i følgende når det kommer til stories: 

1. Du poster svært spontant... 
2. Du har ingen plan på hva du skal poste, til hvilke tider... 
3. Du poster mye om hverdagslivet, og spesielt slike "god morgen" "god natt" og "dette har jeg til middag" poster.... 
4. Noen ganger kan det føles ut som at stories er med dagbok, enn business.. You feel me? 

Vel, hvis du er her - så kan jeg love deg: Du bruker IKKE stories slik du bør for å få inn flere kunder. I know - sykt frustrerende. HVA skal man poste på IG stories, slik at man konverterer flere potensielle kunder og faktisk får kunder? 

La oss dykke dypere ned i hele greia her, allright? 

Ok. 

Først og fremst må du vite at du poster til 4 typer følgere.

"Hvaaa..?" 

Jo, du har: 

1. De som ikke er dine potensielle kunder. F.eks hvis du når ut til gründere, er alle som ikke er gründere de personene du ikke trenger å ha på din instagram konto. Eller hvis du bare skal nå ut til katte eiere, da trenger du ikke en haug med folk på IG som ikke eier en katt.. Men likevel så klarer man på en eller annen måte å fylle opp instagram'en med mange forskjellige mennesker (hvor flere av dem aldri kommer til å kjøpe noe av deg, fordi de er ikke dine potensielle kunder). 

2. Kalde kontakter er de kontaktene som begynner å følge deg, men som ikke er klar over hvem du er, hva du jobber med, hva du selger, hvordan du hjelper andre, hvordan du kan hjelpe han eller hun. 

3. Varme kontakter er de følgerne som har fått den informasjonen som en kald kontakt ikke har fått. Varme kontakter/følgere har engasjert seg i det du deler, de har vist interesse. De har skjønt at du er - PRO - i det du driver med, fordi de ser at du hele tiden deler akkurat det de trenger. (Note: Del for dem, ikke deg.) 

4. Superheite kontakter er de kontaktene som konverterer seg og blir dine kunder. Superheite kontakter finner du på email-listen din, i facebook gruppen din. De leser bloggen din. De deler rause tilbakemeldinger. De deler profilen din og kommenterer jevnt og trutt. Superheite kontakter er de kontaktene som helt sikkert blir dine kunder. De vet at du kan hjelpe dem, de trenger bare et puff i riktig retning.  

Test ut 30 dager / 4 ukers programmet som veileder deg til et nytt mål. Få tilgang for kun 97,- kr.

4 metoder å få mer salg på via IG stories, handler om å rett og slett poste innlegg som passer til de 3 type kontaktene du VET går under din idealkundes avatar. 

Er du klar? 

1. SKAP SYNLIGHET: Stories som gir deg massiv synlighet er geniale. Dette vil gjøre at du når ut til de fantastiske kalde kontaktene. Så hvordan blir man synlig på instastory? Jo, ved å tagge andre så klart. Men det bør være relevant. Bruker du f.eks å jobbe på en spesifikk kafé i byen? Tagg vedkommende. Bruker du å jobbe via et spesielt program - tagg dem. Har du samarbeid med andre geniale gründere - tagg dem. Har du mange kunder der ute? VIS hva de har fått til, og tagg dem i innlegget.  Synligheten skjer, når de du har tagget deler storyen i sin story! Dette + #-tags er med på å gjøre dine stories mer synlige. 

 

2. POST JEVNLIG: Hvem du er, hva du gjør, og hvem du hjelper. Et lite tips kan være å ha en intro hver dag som du veldig spontant tar med inn i filmene dine. En kort intro kan f.eks være: 
"God morgen, jeg er Alice - gründer av MM, og jeg hjelper deg som er en kreativ gründermamma til å nå målene dine hver måned. I dag skal vi snakke om......." 

Vipps, en ny - kald - kontakt blir plutselig litt varmere. Hun ser hvem du er og hva du gjør. En slik intro kan du kjøre hver dag - både på story og på snap! 

 

3. STRATEGI: For å gjøre en kald kontakt til varm kontakt må du dele innhold i storiene dine som gir verdi. Vi snakker "How to's", "Steg for steg" filmer, motivasjonsfilmer, historier, resultater, tips, triks, osv. Finn ut hva dine idealkunder DIGGER å se i IG story ved å bruke de elementene som kan måle svar alternativer, og som kan samle inn svar. Lag engasjerende stories, som gir valgmuligheter og avstemningsmuligheter. Sørg for å få følgerne delaktig i dagen din; inkluder dem. Still spørsmål, bli kjent med dem. 
Og for all del; SVAR FØLGERENE DINE på meldinger og kommentarer. 

 

4. KONVERTER: Det siste steget tar du ved å hjelpe en varm og engasjert kontakt over til en SUPERHEIT kontakt. Bruk CTA (Call to actions) for alt det er verdt i storiene dine. Inviter dem med på webinarer, egne instagram samtaler, eller kanskje FB grupper. Fortell dem om gratis produkter, eller eventer. Du kan også gjøre noe så enkelt som: 
"Er du med på livesending *dato*? Svar på denne storien med et HECKYES" - da sender du selvsagt ut link til livesendingen, eller minner dem på live før den starter. "Vil du også ha eboken? Send et JA i DM, swipe opp, og du får linken tilsendt". Eller du kan enkelt be dem trykke på link i bio. 

En gylden regel er at du skal poste for dem, og ikke for deg. Din hverdag er dessverre ikke så interessant for alle følgerne dine - med mindre de får noe UT av den. Om de blir motivert av å se på, inspirert til å ta action, eller får hjelpen de trenger - rett og slett AHA opplevelser. 

Jeg håper disse tipsene var til hjelp for deg. Send en mail til [email protected] om du lurer på noe - og husk; Millennials Masterclass er her for deg. For å bli med i et unikt fellesskap, og få veiledning 4-5 ganger i måneden - trykk her!

Vi høres plutselig! :-) 

Mvh 
Alice

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.