Er tiktok bra for business?

Jeg har hoppet inn i nok en ukjent verden, og jeg har mange tanker om hvordan jeg skal pusse litt på den, slik at den blir slik jeg ønsker den. 

Selv er jeg veldig opptatt av at man skal velge en sosiale medie som man ønsker å mestre, men det finnes unntak. Unntaket er at man skal tilbringe så lite tid som mulig på en kanal, og likevel hjelpe hovedkanalen å vokse. Er dette mulig, uten å vie hele tiden sin til en kanal? 


Yes, med TIKTOK er faktisk dette mulig. 

Jeg er ingen pro enda. Men jeg har fått flere følgere på Instagram, etter  at jeg opprettet meg en business konto på tiktok og slang ut noen videoer. 

Den ene videoen min har over 10.000 seere, og over 200 likes. (På bare noen dager!) Og like'sa kommer stadig flere og flere. Selv om det er noen dager siden videoen ble postet. Så algorytmen til Tiktok pusher frem filmer på felles siden #Foryou, jo mer aktivitet den får. 

Let's go deeper!

Hva er TIKTOK og hvordan kan man som business eier bruke tiktok. Og det store spørsmålet: ER MÅLGRUPPEN MIN DER? 

Tiktok er en sosiale medie kanal som ble laget for barn og unge, til å mime etter dansevideoer og morsomme memes. Når det er sagt har det utviklet seg til å bli en platform som brukes av alle i alle aldre. Jeg følger selv motivatorer, influencere, fotografer, artister og en haug av kule foreldre på tiktok. 

Er din målgruppe der?

Det kommer an på hvem din målgruppe er. Jeg opplever å treffe min målgruppe på tiktok, noe som har resultert i flere følgere på instagram også! Det er kult. 

Hvordan bruker man tiktok? 

Selv viser jeg hvem jeg er på tiktok, min humor og det jeg elsker å gjøre i hverdagen. Danse, synge, tulle! Men jeg passer også på å vise min kreative side og gi gode businesstips.  Her kommer et par forskjellige filmer jeg ønsker å fylle kontoen min med. 

 

 

@alicehamran.no

##blindinglightsonglass ##mamma ##millennialmom ##foryoupagethis ##foryourpage ##foryou ##foryoupage ##mom ##motivation ##businesswoman

♬ Blinding Lights on Glass - stevenpadilla78

 

 

@alicehamran.no

Photoshoot in public? Yes!##businesswoman ##motivation ##foryoupage ##foryou ##foryourpage ##foryoupagethis ##millennialmom ##instagram ##photo ##photoshoot

♬ BE FREE SONG FOR GENIES - The Phraternity MPG:Grossman Andrew Jordan:Rich Beau:Zak Astor:The Phraternity MPG

 

 

@alicehamran.no

##momtiktoks ##momtiks ##foryoupage ##foryou ##foryourpage ##goalgetter ##goals ##goalhitters ##goalsetting ##motivation ##foryourpage ##fypagethis

♬ original sound - alicehamran.no

 

 Så her her du noen eksempler. En god blanding av festlig og givende! 

Jeg laget en idé liste til hva jeg kan poste av verdi på tiktok, og endte opp med over 30 poste ideer, ting som mine idealkunder typisk lurer på. 

Å lage en business profil blir viktig, slik at du kan se på innsikten på hver eneste film. Hvor mange delinger du har hatt, hvordan statistikken er, rett og slett. 

Da kan du også linke til hjemmeside, facebook & instagram. (Og evt bytte ut hjemmeside med freebie!) 

Tiktok kan også være super tidskrevende, hvis man ikke har et mål med selve appen. Så pass på å bare bruke den til å dele verdi, og sett av typ 30 minutter om dagen. 

Det trenger ikke å ta hele dagen å lage en film som står i stil med brandet ditt. 

Så hvordan blir man synlig på TIKTOK? 

1. Lag egne filmer (ikke bare memes) Vær unik i filmene dine. 
2. Gjør filmen intressant fra første sekund. Jo flere som ser hele filmen, jo synligere blir den. 
3. Bruk #, som f.eks #foryou #foryourpage #FYP og annet relevant til din tiktok, slik at du potensielt kommer på fremsiden. Bruk også andre relevante #tags. 
4. Sett av noe tid til å like andres filmer/kommentere, svar alltid på kommentarer i feltet, dette booster skikkelig filmene dine! 
5. Ha utfordringer, eller lag videoer hvor man kan ha en duett. 
6. Slå ut håret og vær så kreativ du selv ønsker. 
7. Ha maks 3 forskjellige temaer på tiktok'en din. F.eks Tips, Dans og humor. Eller enda mer spisset; Phototips, instagram tips, mamma-humor.  
8. Post innlegg når følgerne dine er mest aktive! 

 

Om du har spørsmål om tiktok, sleng de i kommentarfeltet, så skal jeg svare på dem fortløpende. 

 

Vi høres plutselig. 
Klem, 
Alice 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.