Menstruasjons syklus og business - kombinert!

Jeg vet.. Jeg skal nå tappe innom et tema som kommer til å gi deg AHA opplevelser enten du liker det eller ei! 🤣

Vi skal nemlig snakke om syklusen vår og hvordan vi som businessdamer kan få mest mulig gjort, på kortest mulig tid - effektivt, og smooth - fordi vi er faktisk kvinner, og kvinnekroppen er HELT annerledes enn mannekroppen. 

Men dette visste du jo. 


Så da er spørsmålet mitt; hvorfor jobber vi så imot kvinnekroppen, når vi kan jobbe MED kvinnekroppen og gjøre ting så mye lettere for oss selv? 

Kroppen er fantastisk. Og det jeg skal snakke om nå er faktisk noe jeg har kjent etter selv, og de av dere som følger meg og er medlemmer i MM vet at jeg KUN deler ting jeg selv har erfart - ikke no bullshit!

 

Så det første jeg tenkte å si, før jeg hiver meg inn i temaet syklus og business, er: Hvis du ikke har lastet ned en app på telefonen som måler syklusen din, sånn ca hvor du er i løypa, så gjør det asap. 

Selv har jeg en app som hører til klokken min. Den heter Garmin Connect. Men det finnes helt sikkert andre apper - søk bare opp Menstruasjonskalender eller Cyclus app!  Og etter jeg skjønte at jeg kunne se hvor i menstruasjonssyklusen jeg var i den appen, har jeg forstått hvorfor jeg reagerer som jeg gjør til de forskjellige tidene i syklusen. 

Altså.. Det er vel ikke bare jeg som glemmer når jeg er på det mest emosjonelle at "Åja, stemmer, mensen ja..." ?

Tenkte meg det ja, last ned appen, så vet du hvor i løypa du er med en gang etter du har lest dette blogginnlegget. 


Jeg feirer uansett hver dag - uavhengig av hvilke fase jeg er i.. 

Når det er sagt, så har vi 3, men egentlig 4 faser i syklusen vår: 

1. Follikulær fase

I løpet av denne fasen i syklusen din, som faktisk varer 7-10 dager, forbereder eggstokkene seg til å frigjøre et egg. Østrogen nivåene stiger, som får livmorhinnen til å tykne. Dette for å forberede en eventuell befruktning av et egg. I denne perioden vil du føle deg både energisk fysisk og energisk følelsesmessig. 
Dette er en super tid til å ha en aktiv tilnærming til velvære og helserutiner. F.eks kan du utsette slike avslappende bad, og late sofadager til en av de andre fasene. Det kan være lurt å faktisk kjøre på, på trening denne fasen, og komme seg ut. 

I business: Dette er en fin tid å booke møter på, holde eventer, være omringet kollegaer, ta store avgjørelser i bedriften, engasjer deg der du ser du skaper størst resultater. Du er som regel i denne perioden FULL av energi og pågangsmot. I løpet av denne fasen kan du jobbe hardere, være mer effektiv og skape kjempegode resultater uten å bli særlig sliten. Kjekt å kunne gjøre mest mulig ut av businessen din når energien din er på topp, er du ikke enig? 

 

2. Eggløsnings fasen

Eggløsningsfasen er i en periode på 3-4 dager. Og disse dagene er magiske. I denne fasen vil hormonivået endres, som utløser en folikkel, som bærer et egg, som sprekker og beveger seg gjennom egglederen og inn i livmoren. Østrogennivået fortsetter å stige, så livmorslimhinnen vil fortsette å tykne. Nå, i denne fasen vil du antagelig være på ditt absolutt beste (og så er det bare downhill from there.....😂 - neida, men du vet jo hvordan dette foregår.) Du vil ha plenty med energi, og humøret ditt vil være stabilt. 

I Business: Gjør mye av det du elsker å gjøre i business. Du vil få frem den beste versjonen av deg selv i denne fasen, og du vil gjøre det med glans. Du er på TOPP, og det du gjør i denne fasen vil lønne seg videre. 
Hvis du f.eks jobber i mlm bransjen - dette er en fin fase å være ekstra sosial på, eller selge produkter. Dette er en generell fin fase å få ting gjort på, få inn nye kunder, nye samarbeidspartnere, nye avtaler i boks osv. 

3. Lutealfasen

I lutealfasen, som bl.a varer omtrent 10-14 dager, stiger hormonet progreston, som signaliserer til kroppen om å holde livmorslimhinnen intakt. Østrogen nivået fortsetter å stige. Hvis egget ikke har blitt befruktet, faller progreston produksjonen til den stopper og det vil etterhvert utløse mensen. I løpet av denne fasen vil energinivået avta, og PMS symptomer dukker opp.. Kjenner du deg igjen i oppblåsthet, irrtabel, kanskje til og med kvalme, osv.. 

 

I Business: Når energinivået synker, er det ikke like lett å holde nivået like høyt oppe slik som i de andre to fasene. Plutselig kan man kjenne at man prokrastinerer litt, eller utsetter viktige oppgaver. I denne fasen er det viktig å begynne å lytte til kroppen og innarbeide gode helsemessige vaner. F.eks lettere trening, yoga, meditasjon, fine gåturer, ta et bad og koble av med en god bok på kveldene som underviser deg i noe du kan bli bedre i. Dette er en fin tid å fokusere på f.eks bak kulissene arbeid som kursskaping, eller kanskje bare det å gjennomføre et kurs selv. 
Dette er også en fin tid til å planlegge, gå gjennom fundament og strategier. Du er gjerne på det mest følelsesmessige i Lutealfasen, og det kan derfor være kjempesmart å jobbe med tankesettet i denne fasen for å endre på gamle tankevaner. Bytte dem inn med nye. 

I teamarbeid kan det være fint å møtes i roligere omgivelser. Kanskje på kafédates, slik at du likevel får kommet deg ut eller over zoom for deg som jobber 100% online, fra en hyggelig kafé. 

4. Menstruasjons fasen

Nå har tante rød kommet på besøk, som jeg så fint pleier å si! Varer gjerne alt fra 3-7 dager ( eller mer) og utløses av et fall i progesteronproduksjonen som starter i lutealfasen. Dette utløser menstruasjonen din til å starte, når du er ferdig med menstruasjonen begynner østrogennivået å stige igjen, og kroppen din starter hele syklusen på nytt. Symptomene i denne fasen kan mildt sagt være forferdelige, mens noen kjenner jo ikke noe. 

I business: Dette er en periode hvor mange kjenner mye smerter. Her gjelder det å pleie helse og tankesettet. Har du vært bevisst på de andre fasene og "go with the flow" da kan det hende at du ikke får like mye smerter når menstruasjonen kommer. Faktisk så kan smertene også bli trigget av stress. Så hvis du jobber beinhardt hele tiden og ikke roer ned i Lutealfasen, vil du merke det i menstruasjonsfasen. Dette er en fin tid å ikke overvelde seg selv på. Gjør enkle oppgaver i business. Hater du regnskap - er det f.eks et dårlig tidspunkt å begynne med det nå. 
Ikke overplanlegg i kalenderen din, gi deg mer pusterom og tid. Det er jo det fine med å være gründer - vi kan legge opp dagene og ukene slik vi selv føler det! 
Dette er også en fin tid til å manifistere, og jobbe masse med tankesettet. 


Så hvor befinner du deg i syklusen nå - føler du at dette stemmer? 
Som skrevet; last ned en app som hele tiden gir deg en innsikt på hvor du er - slik at du ikke glemmer. Vi går som regel automatisk inn i disse fasene, uten å tenke over ting og hvorfor ditt og datt skjer. Men nå vet du hvorfor - så nå kan du få enda mer ut av business de beste dagene, og roe mer ned de verste dagene. Am I right??? 

I Millennials Masterclass kommer det ut en ny bunt 1. Oktober. 
I denne bunten skal jeg gå inn i details på hvordan selge online. Flere  har etterspurt dette i MM - og du kan såklart også få tilgang til det. 
Trykk bare her for å sjekke ut MM, og få tilgang ASAP. 

I månedens bunt lærer jeg deg hvordan du kan lage kule videoer som du kan bruke i markedsføringen. Husk at du har 4 dagers prøvetid. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.